• Workshop Blessurepreventie 15 april 2024!

  Workshop Blessurepreventie bij DCS!

  “Voorkomen is beter dan genezen”

   

  Datum:​​​ 15 april 2024
  Tijd:​​​ 19.00 – 21.00 uur
  Locatie: ​​​clubhuis DCS
  Expert:​​​ sportfysiotherapeut Jasmijn Hübers verzorgt deze workshop

  Deze workshop is bedoeld voor begeleiders/trainers EN spelers van voetbalteams.

  Sportfysiotherapeut Jasmijn Hübers neemt je mee in hoe een blessure kan ontstaan en hoe je deze zo goed mogelijk kunt voorkomen.

  Als trainer/begeleider van jouw team is het altijd erg vervelend als iemand geblesseerd raakt. De sporter is teleurgesteld en het team wordt gevoelsmatig in de steek gelaten. Doelen kunnen niet worden behaald en planningen moet worden aangepast. Kortom, op verschillende vlakken een vervelende situatie voor iedereen. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat er iemand geblesseerd raakt? Is dat een individueel (fysiek) probleem of is dit een structureel probleem? Kan het voorkomen worden?

  Via deze interactieve workshop ‘Blessurepreventie’ wordt er een basis gelegd in het hoe en waarom een blessure ontstaat. Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoe een blessure zo goed mogelijk voorkomen kan worden.

  Als sportvereniging streeft DCS naar een veilig en gezond sportklimaat en blessurepreventie is daarvan een belangrijk onderdeel. Het bestuur moedigt daarom iedere trainer, begeleider en speler aan om deel te nemen aan deze workshop.

  Kom op 15 april naar deze workshop!

  Je kunt je tot uiterlijk 11 april onder vermelding workshop Blessurepreventie met je naam en team aanmelden via mailadres; evenementen@svdcs.nl