• "Na het lezen van jullie bericht was mijn zoon teleurgesteld en erg verdrietig! Door hem op een positieve manier de gemaakte keuze uit te leggen, dat hij zich nu in dat lagere team kan bewijzen en verder door kan ontwikkelen, mede gezien zijn leeftijd, was hij al snel goed gestemd! Hij zal zijn uiterste best doen in zijn nieuwe team om in de "picture" te blijven. Zelf zegt hij dat hij deze zomer volop gaat trainen op met name kracht en snelheid. "That's the spirit!!!"

  Namens mijn zoon en mijzelf, bedankt voor jullie uitleg en gedane inzet!"

  De werktitel van het KNVB plan om het niveau van de Nederlandse voetballers naar een hoger plan te tillen heet Winnaars van Morgen. Onderdeel daarvan is ook het vergroten van de mentale weerbaarheid van onze voetballers. En mentaal sterker worden doen we niet alleen door beloning en succes maar zeker ook door teleurstelling. Zonder vallen geen opstaan, dat werk.

  Ieder seizoen staan we bij sv DCS weer voor de enorme taak om zo’n 450 voetballende jeugdleden in een team onder te brengen. Zeker in de pupillen geen makkelijke en dankbare taak. Want er worden altijd spelers, maar zeker ouders, teleurgesteld in hun verwachtingen en wensen. Daarom doet het ons zo goed om bovenstaande mail van een ouder te krijgen! Teleurstelling en verdriet wordt omgebogen naar kracht, inzet, verbetenheid en drive. Deze jongeman, lid van ons aller DCS, is wat ons betreft HET VOORBEELD van wat de KNVB nastreeft: Hij is zo'n Winnaar van morgendaar zjn wij van overtijgd!

  Fantastisch om te lezen wat omdenken met je kind kan doen. En wat doet het ons als objectieve, meelevende, ons best doende vrijwilligers van DCS, goed om een keer niet de Kop van Jut te zijn! Niet uit te moeten leggen aan ouders dat hun kind NIET de nieuwe Messi is maar gewoon plezier heeft in voetballen en dat zeker moet houden op zijn eigen niveau. Geen ouders te woord te hoeven staan over andermans kinderen ‘die lang niet zo goed zijn als??’. Met andere woorden: de schrijver van bovenstaande mail is wat ons betreft de Held van morgen.

  Dank voor je positiviteit en je geloof in onze beste bedoelingen. Zo kan het dus ook. Het bewijs leest u hierboven!

  Scoutingscommissie DCS Pupillen