• Week van de Scheidsrechter 2022

  Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met 9 oktober 2022 is het weer de “Week van de Scheidsrechter”.

  Waarom is er de “Week van de Scheidsrechter”? Nou heel simpel, omdat het zonder een scheidsrechter vaak moeilijk wordt om een wedstrijd te spelen.

  De scheidsrechter wordt helaas vaak te weinig gewaardeerd. Veel spelers, stafleden en toeschouwers vinden het nodig om beslissingen van de scheidsrechter in twijfel te trekken. En als een wedstrijd verloren gaat, wordt de scheidsrechter nog steeds wel eens aangewezen als zondebok Het is heel natuurlijk om een scheidsrechter na afloop van een wedstrijd te bedanken. En ook al had hij zijn dag niet. Hij/zij heeft ongetwijfeld zijn/haar best gedaan. Maar de scheidsrechter eens even echt in het zonnetje zetten mag ook wel eens. Respect voor de arbitrage!

  DCS roept alle teams om in het weekend van 8 en 9 oktober 2022 waardering te tonen voor de scheidsrechters (zowel uit als thuis!). Een presentje en/of gewoon een welgemeend dankjewel na afloop van de wedstrijd is al een mooi klein gebaar en maakt het verschil. Komend weekend kan iedere leider/trainer het presentje voor de scheidsrechter ophalen in het clubhuis aan de bar.

  Ook dit jaar worden spelers en staf opgeroepen voor aanvang van de wedstrijd te applaudisseren voor de scheidsrechter. DCS steunt dit initiatief van de KNVB en wil hieraan toevoegen dat het mogelijk nog mooier is wanneer dit ook na afloop van de wedstrijd plaatsvindt. Dank voor ieders medewerking!

  Het Bestuur DCS