• Wedstrijdverslag 1ste bekerwedstrijd RKPSC JO13-1 - DCS JO13-2

  Op 31 aug 11.30 uur 1ste bekerwedstrijd RKPSC JO13-1 - DCS JO13-2...............eindstand 2-2

  Na de nieuwe teamindeling vandaag de allereerste officiele wedstrijd op een heel veld voor dit JO13-2 team van DCS. Na een aantal trainingen de volgende opstelling: 4-4-2

  Toch even aankijken waar de sterke en minder sterke punten liggen van ons nieuwe elftal.

  Doel: Diego R.
  Achterin van rechts naar links: Kian, Seth , Koen , Joa
  Middeveld: Jamie,Tijn(c),Jayden,Sepp
  Spitsen: Hassan,Rens
  Wissels : Thijs (gastspeler) en Daan.

  Tegen een goed georganiseerd spelend RKPSC was het vanaf het begin wel duidelijk dat DCS zich goed kon meten met deze tegenstander en waren de beste kansen dan ook voor de gasten uit Zevenaar.

  Spits Rens schoot van dichtbij maar raakte de bal niet helemaal goed en vooral de moeilijk te verdedigen spits Hassan was een plaag voor de defensie. Met een beetje meer rust en precisie in de afwerking en wat meer overzicht had het bij rust al 0-2 of 0-3 kunnen,mischien wel moeten staan.
  Ook Jayden schoot 1x slap in na een assist van Hassan en ook een schot op de kruising van een meter of 10 door Jayden betekende weer een gemiste kans.
  Hassan miste vooral de mooiste kansen maar voetballend zag het er met combinaties vanuit de achterste linie soms goed uit en de laatste 4 lieten zien goed te kunnen verdedigen.complimenten voor de laatste lijn en ook de middenvelders deden er alles aan om aan het voetballen te blijven.
  Intussen waren Daan en Thijs ook ingevallen.
  Ook Sepp probeerde een paar keer langs de rechtsback van de thuisploeg te glippen en dat lukt ook een paar keer. 
  Als team groeiden de spelers van DCS, nu alleen de kansen nog afmaken.

  Ruststand:0-0 in een sportieve wedstrijd.

  Na de rust bleef het spelbeeld veelal hetzelfde al moet erbij gezegd worden dat RKPSC ook wat mogelijkheden kreeg om te scoren.

  Na een rare klutsbal via de verdediging van DCS kwam de thuisploeg na rust wat gelukkig op 1-0 maar als je dacht dat DCS de kopjes zou laten hangen die hadden het mis en was het even later spits Hassan die de verdiende gelijkmaker binnenschoot na een goede individuele actie. Zeer verdiend gezien het feit dat DCS toch iets meer kansen had.

  5 minuten voor tijd werd een aanval via meerdere schijven van DCS,na een een/twee tussen Jayden en Hassan door de laatstgenoemde in de verre hoek geschoten en stond het 1-2.

  Het leek hiermee beslist en had Hassan zijn tweede treffer gescoord. In de absolute slotfase kreeg Jamie de kans op 1-3 maar schoot de bal over. Ook een schot van aanvoerder Tijn werd nog gekeerd door de keeper van RKPSC. In de allerlaatste seconde scoorde RKPSC alsnog de 2-2 uit een hoekschop. Een beetje uit het niets gezien de kansen die DCS in de hele wedstrijd had laten liggen.
  Al met al een leuke pot voetbal met leuke en goede voetbalmomenten. Een beetje meer conditie opbouwen en dan met een positief gevoel richting de competitie. Maar eerst naar de volgende bekerwedstrijd toewerken: tegen Groessen JO13-1 thuis op 6 september.
  Thijs (gastspeler) nog bedankt voor het meespelen en Gerrit (dank voor het vlaggen).

  Verslaggever Michel