• Voorbereiding nieuwe seizoen DCS1

    Na het mooie slot van het vorige seizoen met de feestelijkheden van het kampioenschap, is de training/voorbereiding voor 2018-2019 weer begonnen. Met enkele nieuwe spelers en spelers uit andere teams, zoals A-jeugd en DCS 2 en 3 zijn we gestart onder leiding van onze "nieuwe" trainer Kevin Jeurissen. De opvolger van Willem Mulderij staat voor de lastige taak om de successen van vorig seizoen te evenaren of zelfs te verbeteren. Met een grote groep zijn we begonnen met enkele oefenwedstrijden. De uitslagen zijn dan niet het belangrijkst, maar gaf wel aan dat het zoeken was. 1-1 tegen zowel AVW’66 en Concordia, 1-2 nederlaag tegen OBW en 3-3 tegen Vorden tijdens het DCS toernooi om de Ronny Joosten bokaal waren geen uitslagen om te spreken van een goede voorbereiding. Op 28 aug gaf Kevin de namen door van de spelers voor het nieuwe seizoen. De keepers moesten nog strijden om een plek in de selectie.

    Op zaterdag 1 sept begon de echte voorbereiding met de eerste wedstrijd in het bekertoernooi, thuis tegen zaterdag 1ste klasser DTS uit Ede. Een goed spelend DCS haalde een verdiend gelijk spel tegen deze goed voetballende tegenstander. In de 1ste helft een lange pass op een van de nieuwe aanwinsten Nathan Heljanan, die de bal netjes controleerde en keurig langs de doelman van DTS schoof. Daarna probeerde DTS om DCS onder druk te zetten, maar DCS gaf weinig weg. Kort voor rust lukte het DTS om de 1-1 achter nieuwkomer keeper Martijn van Zimmeren te schieten. In de 2de helft werd DTS wat gevaarlijker en na 1 uur spelen was er een onoverzichtelijke situatie vlak voor het DCS doel en scoorde DTS 1-2. Daarna ging er bij DCS een tandje bij en werd er getracht om de 2-2 te scoren. Dat lukte enkele minuten voor het eind toen uitblinker Noud Croes met een bekeken schot in de verre hoek raak schoot. De verdiende 2-2 stond op het scorebord. In de blessuretijd dacht DTS de 2-3 te scoren, maar met een katachtige reactie zorgde keeper Martijn ervoor dat 2-2 de eindstand werd. Alles bij elkaar een verdiend punt voor DCS.

    Op zaterdag 8 sept de volgende bekerwedstrijd in Lunteren tegen de plaatselijke zaterdagclub 2de klasse. Zij wonnen de eerste wedstrijd met 0-1 van het Columbia van Willem Mulderij. Dus een overwinning zou betekenen dat de laatste wedstrijd op 16 sept thuis tegen Columbia extra interessant zou worden. De uitwedstrijd tegen Lunteren. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn. Het eerste uur speelde de geel/zwarten een goede wedstrijd en stond het op een verdiende voorsprong door 2 doelpunten van Onur. Daarna werd het van DCS kant slordig en ongeconcentreerd, waardoor de thuisclub na het laatste fluitsignaal op 2-2 stond. Voor de stand betekende dat 4 punten voor Lunteren. De ploeg van Willem Mulderij ging ook tegen DTS onderuit dus ook 4 punten voor DTS. Op 16 sept spelen DTS en Lunteren tegen elkaar. DCS ontvangt dan oud trainer Willem en zal bij een overwinning zeer waarschijnlijk de volgende ronde halen, de zogenaamde KO-fase.

    Op zondag 16 sept was de trainer waarmee DCS vorig jaar promoveerde weer even terug op Hengelder. Doordat DTS zaterdag 15 sept al had gewonnen van Lunteren volstond een overwinning voor DCS, om verder te gaan naar de volgende ronde. Willem had zijn team niet de opdracht gegeven om DCS te matsen. Vanaf het begin probeerde Columbia om DCS vast te zetten. Het spel speelde zich grotendeels af op de Zevenaarse helft. Of dit de opdracht was van Kevin Jeurissen is bij de schrijver onbekend, maar DCS kwam er maar sporadisch uit. Een slaapverwekkende wedstrijd die halverwege nog op 0-0 stond. In de 2de helft een iets meer aanvallender DCS, maar het leidde (nog) niet tot grote mogelijkheden voor de geel/zwarten. Halverwege de 2de helft was het plots Robin van Ussen die onze stadionspeaker aan het werk zette door de 1-0 achter de keeper van Columbia tikte. Daarna werd het iets makkelijker voor de mannen van Kevin Jeurissen, want het leek of de tegenstander het voor gezien hield. Even later leek de ingevallen Jarno aan Onur de 2-0 te gunnen, maar na de breedte pass keurde de scheidsrechter de goal af wegens buitenspel van Onur. Toch kwam de 2-0 op het scorebord toen vlak voor het eindsignaal Jarno het halve veld overstak en keurig de bal achter de kansloze Apeldoornse keeper schoot. Dit betekende plaatsing voor de volgende ronde, maar nog belangrijker, een geweldige opsteker voor de eerste competitiewedstrijd op zaterdagavond 22 sept tegen rood/zwarte brigade uit Didam.

    Voor de wedstrijd tegen DVC'26 zal trainer Kevin nog wel even moeten puzzelen om Noud en Mark te vervangen, die allebei nog een schorsing uitzitten van vorig seizoen, maar Kevin kennende zal dat wel goedkomen. De spelers motiveren voor de Liemerse derby is niet nodig............dus: TOT ZIENS ZATERDAG 22 SEPT AANVANG 19.00 UUR BIJ DCS - DVC!