• Verslag svDCS 13-2 - PAX Hengelo GLD 13-1 van vrijdag 8-11-2019

  svDCS 13-2  -  PAX Hengelo 13-1 vrijdag 8-11-2019

  Vandaag weer een zware thuis wedstrijd op voorhand tegen PAX dat 3de staat en de laatste wedstrijden de weg omhoog heeft ingeslagen.

  Daarentegen is svDCS naar de laatste plaats afgezakt en is nog altijd op zoek naar de 1ste overwinning dit seizoen.

  Vandaag start svDCS in een 4-4-2 opstelling
  met 2 spitsen: Hassan en gastspeler Jimel.
  Het middenveld van links naar rechts Sepp-Jayden-Tijn-Jamie

  De laatste linie is: Rens-Koen-Seth-Daan met op doel Diego.


  Na 10 minuten aftasten van beide kanten was svDCS zeker niet minder dan de nummer 3 van de poule. svDCS ging als team voorop in de strijd en voetballend werd er bij vlagen goed gevoetbald.

  Middenvelder Jayden gaf eerst een diepe pass op Hassan die treuzelde en na 20 minuten gaf de sterk spelende Jayden een prachtige diepe bal op de ingevallen Joa (voor Hassan) maar nam de bal niet goed mee zodat deze grote kans verloren ging.


  Ook PAX kreeg mogelijkheden maar ook daar miste de gasten de scherpte om er grote kansen van te maken.

  Na een enerverende 1ste helft waarin de thuisploeg echt goed voor de dag kwam door fel de duels uit te vechten en na goed onderscheppen van Daan kreeg de svDCS speler de grootste kans maar schoot iets te gehaast over.

  Ook Daan speelde een goede eerste helft waarin ook Rens (linksback de meeste duels won van zijn directe tegenstander)maar kan ook het hele team noemen want als team stond het prima.

  Al met al had een voorsprong gezien de kansen verhouding wel verdiend geweest maar zoals eigenlijk iedere thuiswedstrijd het geval was en de waarschuwingen in de rust bij 0-0 in de kleedkamer ten spijt was de tweede helft een weer een matige waarin wel gezegd mag worden dat de inbreng van de ingevallen nummer 9 van de gasten uit Hengelo wel een groot verschil maakte maar spits Hassan van svDCS de 1-0 op de schoen had na 5.minuten in de tweede helft, maar raakte de paal ipv het net.

  In de tegenaanval stond het zoals wel vaker gebeurd plots 0-1.

  De pech als je onderin bungelt zeggen ze dan vaak.

  Met goede moed probeerde svDCS wel te blijven voetballen maar het geloof was na de 0-2 totaal verdwenen en de laatste 20 minuten liep de uitploeg uit naar 0-4 door veel fouten bij svDCS voordat Jimel een fout van de keeper meteen afstraft:1-4.

  Uiteindelijk wordt het een 1-7 eindstand en is dit de 4de wedstrijd waarin een sterke 1ste helft niet kan worden vervolgd in een sterke tweede helft.

   

  We geven in ieder geval niet op en volgende week tegen Vorden 13-1 uit gaan we opnieuw proberen om niet 40 maar 60 minuten goed te voetballen.

  Jimel(gastspeler) Bedankt.
  Grensrechter Gerrit ook Bedankt.

  Groet Michel