In 1948 was het jaar waarin de ingrijpende beslissing werd genomen om de neutrale vereniging TVV over te laten gaan in de Rooms-Katholieke vereniging DCS.
Dit gebeurde in combinatie met de oprichting van een R.K. Sportcentrale met een apart hoofdbestuur en als doelstelling hieronder zoveel mogelijk sporten samen te brengen en te komen tot 1 grote voetbalvereniging die de gehele gemeente zou omvatten.
Met name het eerste besluit heeft heel wat deining veroorzaakt. Het episcopaat had de wens dat verenigingen die voor het grootste gedeelte bestonden uit katholieken om te vormen tot officiƫle R.K.-verenigingen. Dit betekende dat de verenigingen het predikaat 'R.K.' zouden voeren en er een geestelijk adviseur moest worden benoemd.
In de extra bijeengeroepen ledenvergadering werd dit voorstel, met een kleine meerderheid, in eerste instantie verworpen. In de daarop volgende weken waren de discussies over dit onderwerp niet van de lucht. Lidmaatschappen werden opgezegd en er werd een nieuwe ledenvergadering belegd. Waarschijnlijk hebben persoonlijke belangen als wie wel en niet lid zouden blijven een grote stempel op de stemming gezet want nu werd het voorstel met een grote meerderheid aangenomen.
Diverse leden voelden zich op hun ziel getrapt en bedankten dan ook voor een verder lidmaatschap. Bovendien trok de Turmac zich terug omdat zij geen binding wilde met een vereniging op confessionele grondslag. Er moest dus ook een andere naam gezocht worden en dit werd dus DCS, Door Combinatie Sterk. Het idee voor deze naam komt van mevrouw Damen.
De plannen om te komen tot een 'R.K. Sportcentrale' kwamen nooit van de grond. De bestaande atletiekvereniging en de gymclub werden benaderd en die zagen het nog wel zitten. Verder opereerde er nog wel een dameshandbal- en korfbalafdeling onder de naam DCS, maar van het samengaan van andere voetbalclubs, zoals OBW en Sevenaar (het latere SDZZ), is niets terecht gekomen. Om over Babberich maar helemaal te zwijgen.
De damesteams hebben nog enkele jaren behoorlijk gedraaid maar omdat o.a. een aantal voetballers 'beslag' had weten te leggen op een aantal vrouwelijke leden van de club was het snel gedaan met deze jong loot.
De naam DCS is blijven bestaan en heeft nu een heel eigen inhoud gekregen.
1e elftal 1938
Staande v.l.n.r. Henk Masen, Ab Hendriks, Piet Fleskes, Wim Vermeulen, Jan Geurds, Herman Zweers, Gerrit Jansen, Karel Pes, Wieke Rosenberg en de scheidsrechter
Knielend v.l.n.r. Gerrit Mijerink, Wim Jacobs en Ad Barij.