• Trainen en spelen in december 2021

  Bestuursbesluit DCS “trainen en spelen wedstrijden in december 2021”

  Naar aanleiding van het overheidsbesluit om alle sportlocaties om 1700 uur te sluiten, heeft de KNVB besloten om komend weekend op 4/5 december een deel van de reguliere competitiewedstrijden te schrappen. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen de categorie A en B. De wedstrijden van de teams in categorie A gaan niet door en de wedstrijden van de teams in categorie B grotendeels nog wel. Op onze website en via de Voetbal.nl app is het actuele wedstrijdprogramma te zien.

  Het sluiten van onze sportaccommodatie om 1700 uur heeft grote impact op onze vereniging. De mogelijkheid om te trainen is voor veel teams nu niet meer mogelijk. Het bestuur heeft besloten dat selectieteams die in categorie A spelen minstens 1x per week moeten trainen als men op verantwoorde wijze wedstrijden wil spelen. Niet trainen betekent niet spelen. De KNVB laat de mogelijkheid open om een wedstrijd om die reden niet te spelen. Dit geldt ook voor de tegenstanders.

  Voor de categorie B teams geldt dat zij de geplande competitiewedstrijden mogen spelen zonder training, maar het dringende advies van het bestuur is om gebruik te maken van de beschikbare trainingsuren om 1x per week in de middag te trainen. Helaas is 2x trainen per week op doordeweekse dagen momenteel niet mogelijk.

  Voor DCS betekent dit het volgende;
  De wedstrijden van de teams DCS1, DCS2, DCS3, SVO DCS/OBW VR1, JO17-1 en JO15-1 gaan komend weekend niet door. De wedstrijden van de teams in categorie B gaan op zaterdag 4 december grotendeels (nog) wel door. Trainen op deze zaterdag is alleen mogelijk (met toestemming) op de velden 5 en 6. Op zondag 5 december wordt er door enkele seniorenteams DCS4, DCS6 en SVO DCS/OBW VR2 een wedstrijd gespeeld en wordt er door DCS1, DCS2 en DCS3 getraind. Als andere seniorenteams willen trainen dan vooraf afstemmen met Albert, onze coordinator lagere seniorenteams.

  Het trainingsrooster voor de jeugdteams is gemaakt en geldt miv 2 december. Er is nog beperkt ruimte voor de teams die zich nog niet hebben gemeld. De teams die doordeweeks niet kunnen trainen en in het weekend geen wedstrijd spelen kunnen op zaterdag op veld 5 of veld 6 trainen, zodat ieder team minstens 1x per week kan sporten met elkaar. Hiervoor moet wel toestemming worden verleend via jeugd@svdcs.nl.

  Het trainingsrooster is op deze website te zien. Klik hier! 

  Er gelden voor dit trainingsrooster enkele belangrijke huisregels;

  • Kom in sporttenue naar de sportaccommodatie. De kleedkamers mogen niet gebruikt worden.
  • Van toepassing is de gebruikelijke discipline voor het opruimen van het trainingsmateriaal van met name de kleine doeltjes op hun plek zetten en de doelnetten omhoog hangen.
  • Gebruik maken van de verlichting is waarschijnlijk nodig, omdat rond 16.30 uur het duister begint te worden. De verlichting inschakelen betekent dat de laatste gebruiker van het veld de verlichting moet uitschakelen.
  • De leider/trainer die het laatst getraind heeft op veld 5 en/of 6 moet ervoor zorgen dat de achterpoort wordt afgesloten.
  • Verlaat na de training zo spoedig mogelijk de sportvelden/accommodatie.
  • Tot slot moet de leider/trainer die het laatst aanwezig is ervoor zorgen dat de toegangspoort en de deur van het kleedkamergebouw wordt afgesloten.

  Er kan tot 24 december 2021 worden getraind conform het huidige (tijdelijke) trainingsrooster. Daarna is de sportaccommodatie (sportvelden) gesloten tot 10 januari 2022.

  De KNVB heeft inmiddels besloten dat de competitewedstrijden categorie A op 11/12 december en 18/19 december 2021 niet doorgaan. Dit betekent een vervroegde aanvang van de winterstop na het sinterklaasweekend.

  De competitiewedstrijden categorie B op 11/12 en 18/19 zijn nog gepland en kunnen in principe worden gespeeld. Daarna gaat de winterstop in op 20 december 2021. 

  Tot wanneer deze winterstop mbt aanvang van de competies duurt is nog onduidelijk en vooral afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus en de dan geldende coronamaatregelen.