• Top overwinning DCS JO13-1


  Door de sneeuw van vorig weekend was onze wedstrijd uit tegen Eldenia verplaatst naar afgelopen zaterdag. Na een korte maar krachtige voorbespreking bij DCS vertrokken we richting Elden.
  Eldenia JO13-1 staat eerste in onze competitie dus we moesten aan de bak.
  We speelden gelukkig op het hoofdveld op kunstgras want de overvloedige sneeuw en regen had zijn sporen achter gelaten op de natuurgrasvelden.

  De geblesseerde Thom en Jesse kwamen ons aanmoedigen. Door de blessure van Jesse nam Tygo weer plaats onder de lat vandaag. De scheidsrechter nam voor de wedstrijd aanvoerder Jelle en ons apart om nog even de regels kort te sluiten.

  We begonnen de wedstrijd scherp en bouwden de ene na de andere aanval goed op. Het hele team zette goed druk en dit leverde goede kansen op voor Wouter, Roan en Lynn. Maar zoals het vaker gaat in voetbal ??.. Een bal die op stuiterde in de 16 kwam al dan niet op de hand van Jelle en de scheids floot?? Penalty. Vanuit ons oogpunt vonden wij het heel zwaar gestraft maar goed?? de scheids bepaald.
  Het team was even aangeslagen maar herpakte zich met enkele minuten goed en we begonnen weer lekker te voetballen. Dit leverde gelijk resultaat op 1-1 door Roan.
  Eldenia kwam niet goed meer aan opbouwen toe en hanteerde veelvuldig de lange bal.
  Een counter van Eldenia zorgde voor een voorzet richting onze 16. Stan schatte het gevaar goed in en ving de bal op de borst op. Door de snelheid rolde die via zijn bovenarm/schouder eraf en ja hoor????
  Fluit????.. Weer een penalty. Nu liepen de gemoederen binnen het team, de grens en enkele ouders toch wel aardig op. Maar er bestaat toch gerechtigheid want de penalty werd gemist. De versterkte de teamgeest van ons. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

  Eldenia werd feller en de duels werden fysieker. Wij probeerden goed door te voetballen en daar ging Roan op weg richting de zestien. 1,2, en nog een man voorbij. Gaat die voor de voorzet of??. Ja hoor een bekeken schot in de rechter hoek zorgde voor de verdiende voorsprong !
  De ontlading bij het team was groot. Tygo sprintte het hele veld over om de goal mee te vieren.

  Eldenia gooide nu alles in de strijd maar onze verdediging hield prima stand. Wat er exact aan vooraf ging konden we vanaf de kant niet horen maar de scheids riep Jelle bij zich en hij kreeg een gele kaart. Wij waren even perplex langs de kant want een gele kaart heb ik nog niet eerder meegemaakt. Met 10 spelers verder zorgde ervoor dat we even de boel op het veld wat moesten omgooien. Het was 10 minuten storm richting onze kant maar we hielden stand. We kregen zelfs nog een paar goede counterkansen met Job en Luuk.

  Daar was het fluitsignaal en onze spelers waren helemaal uitgelaten en blij. (evenals de ouders en coaches natuurlijk ) Ze wilden graag allemaal genoemd worden in het verslag dus bij deze een groot compliment voor deze zwaarbevochten overwinning : Tygo, Thijs, Mats, Jochem, Stan, Luuk, Niluxan, Job, Jelle, Roan, Demian, Wouter en Lynn.