• Tenuesponsoring

  Wat moet ik doen als er iemand is, die een nieuw tenue wil sponsoren?

  DCS zorgt er voor, dat alle teams beschikken over tenues (shirts/broeken/kousen) van goede kwaliteit waarbij uniformiteit wordt nagestreefd.

  DCS is alleen verantwoordelijk voor de tenues. Voor andere onderdelen van een voetbaluitrusting (schoenen, trainingspakken, inloophesjes, tassen etc.) is in principe ieder lid zelf verantwoordelijk. DCS heeft wel een voorkeur om dit collectief - bijv. voor een team - te regelen en kan daarin adviseren en bemiddelen of desgewenst regelen.

  Het is belangrijk, dat uiteindelijk de sponsor tevreden is. Daarom zijn goede afspraken nodig. Stuur daarom om te beginnen een mail naar sponsoring@svdcs.nl of sponsoringsvdcs@gmail.com

  Je (of bijv. de leider van het team) bespreekt vooraf met de sponsor de uitgangspunten:

  • Tenues moeten verplicht voldoen aan de afgesproken kledinglijn. DCS heeft hierover afspraken met ERIMA en sporthuis Intersport Luising.
  • Sporthuis Intersport Luising factureert niet aan DCS maar rechtstreeks aan de sponsor.
  • De sponsor draagt de eigendom over aan DCS. De afspraak geldt voor tenminste 3 jaar.
  • DCS zorgt in die 3 jaar voor vervanging bij beschadiging en verlies.
  • In principe blijven de tenues aan het eind van het seizoen bij hetzelfde team, tenzij daar in overleg met de kledingcommissie van wordt afgeweken.
  • Tenzij de sponsor onbekend wil blijven geef je aan de sponsorcommissie (sponsoring@svdcs.nl of sponsoringsvdcs@gmail.com) de naam van de contactpersoon en de (mail)adresgegevens van de sponsor door. De sponsor wordt dan opgenomen in het sponsorbestand van DCS en krijgt dan o.a. 3 jaar lang een sponsorkaart.
  • De leider of sponsor kan vervolgens rechtstreeks contact opnemen met sporthuis Luising. Het gaat dan bijvoorbeeld over de te leveren kledingmaten, de nummers die bij een maat horen, de gewenste opdruk, de leveringstermijn etc.
  • (Iemand uit) Het team inventariseert de aantallen en de maten en maakt zelf afspraken over de tegenprestatie. Dit is bijv. het moment van de formele overhandiging, het maken van een teamfoto en de publiciteit (DCS-post (dcspost@svdcs.nl), DCS-site (website@svdcs.nl), Facebook, lokale pers). Voor een bloemetje, een lijst of een andere attentie kun je een verzoek indienen bij de kledingcommissie. De sponsorcommissie kan eventueel helpen bij de tegenprestatie.

  Wat kost het:

  Voor de pupillen bestaat een standaardtenue uit 10 shirts (lange mouw, incl. keeper), broeken en kousen. De kosten incl. opdruk (DCS-logo, sponsorlogo in 1 kleur en nummers) bedragen dan rond € 450 excl. BTW (prijspeil 2019).

  Voor oudere jeugd en senioren wordt uitgegaan van 16 tenues. De kosten hiervan zijn rond € 750 ex BTW (prijspeil 2019).

  Shirts zijn op voorraad bij ERIMA. Reken op ongeveer 2 weken voor leveren + bedrukken van de shirts.

   Wat moet ik doen als er iemand is, die trainingspakken of tassen e.d. wil sponsoren?

  Stuur ook daarvoor eerst een mailtje naar sponsoringsvdcs@gmail.com of sponsoring@svdcs.nl en materialen@svdcs.nl

  In het algemeen gelden hiervoor dezelfde uitgangspunten als bij tenues. Echter DCS garandeert bijv. geen vervanging bij beschadiging/verlies. Het dragen van gesponsorde trainingspakken, die niet voldoen aan de kledinglijn is niet toegestaan.

  Voor gesponsorde tassen en ander "klein materiaal" is het wenselijk, dat de afgesproken kledinglijn wordt aangehouden.

   

  Versie 08.09.2019