• NL militair voetbalteam oefent bij DCS! AFGELAST


    Op 17 maart is de selectie van het Nederlands militaire voetbalteam op sportpark Hengelder bij DCS te gast om te trainen en een oefenwedstrijd te spelen.

    Wil je dit andere Oranje zien trainen en/of spelen, kom dan op 17 maart naar ons sportpark. De training is ’s middags van 14.45 uur tot circa 16.00 uur en de oefenwedstrijd tegen DCS1 begint om 20.00 uur. 

    Het voornaamste doel van Nederlands miltair voetbalteam is plaatsing voor het WK van 2021 in Egypte en als voorbereiding zijn een aantal oefen- en trainingssessies gepland voor de kwalificatiewedstrijden die binnenkort beginnen.

    Huidige bondscoach is Rob van Belkom uit Tilburg, tevens trainer van de voetballers van zondag derdeklasser ZIGO in zijn woonplaats. Het niveau van de selectiespelers varieert nu van tweede divisie tot derde klasse uit de amateurafdeling.

    Vroeger was het Nederlands militaire elftal een begrip. Toen er nog dienstplicht was, stelde het Nederlands militaire voetbalelftal nog echt wat voor met profvoetballers als Willy van der Kuijlen, Jan van Beveren, Sjaak Swart, Jan Mulder, Frank de Boer, Arnold Scholten, Johnny Metgod, Ulrich van Gobbel, Maikel Aerts, Wim Kieft, Rene van der Grijp, Marco van Basten en nog vele meer. Allemaal werden ze uiteraard geselecteerd voor dat team toen ze tijdelijk onder de wapenen moesten. Jan Zwartkruis was bijna twee decennia militair bondscoach. Voetbal International volgde de militaire voetballers op de voet.