• MO15-1 neemt eerste overwinning mee naar huis...'

  Op zaterdag 8 september was het voor de meiden van de O15-1 zover om de tweede bekerwedstrijd te spelen bij de Bataven tegen Gendt. De tegenstander staat bekend om een aantal goede meidenelftallen en dus werd er de afgelopen week met concentratie en teamspirit gewerkt naar deze wedstrijd.

  Een goede bespreking voor de wedstrijd, waar iedere speelster zijn taak kreeg en samen keken de meiden met vertrouwen naar de wedstrijd. Aanvoerster Geke zorgde voor een goede warming-up en nam de meiden mee naar de middencirkel, na een ‘fijne wedstrijd’ voor Bataven en een ‘high-five’ van de trainster trapte we af.

  Ons begin was sterk, alle meiden stonden op een positie en door een nieuwe samenstelling van een 4-4-2 opstelling vielen er geen gaten in het middenveld.
  Samenspel werd beloond door het eerste doelpunt voor DCS, Floor bracht de Bataven in de war. Het in de war zijn door de tegenstander werd door ons uitgespeeld; samen spel, kansen creëren, de voorhoede van de Bataven uitspelen; iedereen speelde waar zij moest staan. Wederom scoorde Floor ons naar het tweede doelpunt. Zoals ze zelf zei voor de wedstrijd ‘Lindi, die chocoladereep ga ik waarmaken deze wedstrijd,’ scoorde ze ook.

  Ons doel was bereikt, minimaal 0-2 staan voor rust. Asha maakte hier nog een actie achteraan waardoor we 0-3 de rust in zijn gegaan. Al snel werd gezegd; ‘we gaan hier winnen.’ De meiden mochten dit van mij niet te snel roepen, alles kan in het voetbal en dus kunnen we ook nog met een nederlaag van het veld af gaan.

  De rust begonnen we met een omgedraaide opstelling, Emma in de voorhoede, Floor achterin en Asha als links midden in het middenveld. De lezer hoor ik nu vast denken, bij een 0-3 voorsprong en dan al gelijk zo’n wissel? Ik kan zeggen dat het zeer positief heeft uitgepakt. Het drietal heeft zich zeer goed ontwikkelt in de minuten dat zij daar speelde en mochten van mij ook aangeven als het niet ging.

  Naast dit drietal speelde alle speelsters wel eens op een andere positie, sterk was Ize in de verdediging, Suze in het midden samen met Isabelle of Rosaline; ook de achterhoede samen met Geke, Amber, Merel en Zara mag niet vergeten worden. Naast deze speelsters ook een GROOT compliment aan Feline, Iza en Fenne hoe zij voetbalde en natuurlijk aan onze keepster Solange; sterke reddingen en uittrappen brachten ons naar de winst.

  Verder in de wedstrijd was onze conditie beter dan afgelopen week, we bleven voetballen, acties maken en maakte het de Bataven lastig. Zij waren wel vermoeid, veel spelers wilden wisselen maar hier waren geen mogelijkheden voor bij hen kant.

  Een mooie kans om voor ons de wedstrijd naar ons toe te trekken, dat werd dan ook gedaan.. Merel bouwde mooi op waardoor Floor wederom het goal wist te bereiken; 0-4 voor de meiden van DCS. In de tussentijd stond Iza in de wissel, met een lach stond ze daar. Stiekem wist ik haar gedachte; ‘Ik wil ook wel scoren.’

  Na een aantal goede acties van alle meiden met in licht Emma, zij scoorde bijna en ook Fenne in het middenveld was sterk met daarvoor Feline in de voorhoede. Na het aangeven van te willen wisselen door een aantal meiden was het tijd om dit dan ook te doen. Iza kwam erin en werd door mij op het middenveld gezet; opbouwen deed ze met een schitterend doelpunt; 0-5 voor DCS!

  Als team hebben we hier echt voetbal laten zien, niemand was minder of bleef achter op het veld. Van elke speelster was er een actie te zien en dat maakt deze wedstrijd zo mooi; samen teamspirit en individueel laten zien hoe sterk je bent.

  Na het bedanken zei de trainer van Bataven; ‘een mooie wedstrijd heb ik gezien.’
  Met de trainer ben ik het volkomen eens, wij als DCS hebben super mooi voetbal laten zien en daar ben ik als trainster het meest trots op, winnen is niet belangrijk maar de manier waarop wij vandaag hebben gespeeld is wel het gene waar we naartoe werken: Samen sterk en samen volledig voor die winst gaan; dat is gelukt!

  Op naar OSC en een mooie competitie die start op 22 september!
  Sportieve groet, Lindi
  Trainster MO15-1