• Koninklijke onderscheiding Joop Berens

  Joop Berens, DCS'er in hart en nieren, is zaterdagmiddag 4 januari koninklijk onderscheiden. Burgemeester Lucien van Riswijk reikte hem tijdens de Nieuwjaarsreceptie DCS de bijbehorende versierselen uit. 

  Joop is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de koninklijke onderscheiding onder meer voor zijn jarenlange inzet voor DCS. Hij heeft onder andere als organisator van voetbaltoernooien en als leider en trainer van diverse jeugd- en seniorenteams, veel voor DCS betekend. Nog steeds verricht Joop vrijwilligerswerk voor de vereniging en is hij vaak langs de lijn te zien als trouw supporter van onze DCS teams.

  Leider tijdens voetbalkampen 
  "Joop was een uitstekend leider tijdens de voetbalkampen en uitwisselingsprogramma’s in zowel binnen- als buitenland”, meldt de gemeente Zevenaar. "Hij heeft zich ook jaren ingezet als scheidsrechter en is op redelijk hoog niveau KNVB scheidsrechter geweest. Hij heeft zich als kaderlid en vrijwilliger verdienstelijk gemaakt in diverse functies, onder meer als voorzitter van het jeugdbestuur en bestuurslid van het hoofdbestuur.”

  Pelgromhof en Caleidoz
  Daarnaast is Joop Berens nog steeds enthousiast vrijwilliger bij Verzorgingshuis Pelgromhof en bij Caleidoz Welzijn (Liemerije), waar hij de organisatie verzorgd rond de maaltijdbezorging voor zorgbehoevenden.

  Namens leden, vrijwilligers en bestuur van DCS van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding,
  Voorzitter René van Leeuwen