• In Memoriam Henk Joosten (5 sept 1933-1 aug 2022)

  Op 1 augustus 2022 is ons oud DCS-voorzitter Henk Joosten op 88 jarige leeftijd overleden.

  Henk was vanaf mei 1978 tot november 1982 voorzitter van een daadkrachtig DCS-bestuur. Onder zijn leiding werden in deze bestuursperiode tal van kleine en grotere projecten uitgevoerd die tegenwoordig nog steeds zichtbaar en merkbaar zijn in onze vereniging. Allereerst werden na een jarenlange periode van economische recessie de noodzakelijke financiën op orde gebracht en als eigenaar/aannemer van een bouwbedrijf was het logisch dat Henk kwam met het plan om het clubhuis grondig te renoveren. Het huidige DCS-clublogo is toen ontworpen, de Supportersvereniging DCS werd in oktober 1978 opgericht en ons clublied “op de bres voor DCS”, gespeeld door het huisorkest De Bukkums, werd op vinyl uitgebracht. Ook op het sportieve vlak was er ambitie door het contracteren van de gerenommeerde hoofdtrainer Ben Zweers om DCS een sprong te laten maken naar het hogere niveau in het amateurvoetbal. Dit is toen helaas niet gelukt en DCS bleef “hangen” in de 2de klasse. Een spreuk van/over “kleine” Henk die hem kenschetste en hij zijn leven lang met zich meedroeg; “Van Spa Rood word je niet groot!” Bescheidenheid siert de mens.

  DCS is Henk zeer dankbaar hetgeen hij voor de vereniging heeft betekend. Dankbaar voor zijn inzet met bestuurlijke kwaliteiten en zijn ondernemerschap, maar zeer zeker ook als mooi mens en voorbeeldig verenigingsman.

  Onze oprechte deelneming gaat uit naar echtgenote Doortje, de (klein)kinderen en naaste familie. Mogen jullie troost vinden in de warmte van de vriendschap, in de liefde van de familie en het medeleven van iedereen die aan jullie denkt.

  Rust zacht Henk!

   

  Namens het bestuur sv DCS,
  Voorzitter René van Leeuwen