• Rouwkaart Jan de Waal

 • In Memoriam DCS Lid van Verdienste Jan de Waal

  “Langzaam maar eigenlijk toch ook weer te snel ging het kaarsje uit”

  Op maandagavond 6 februari 2023 is DCS Lid van Verdienste Jan de Waal op 88-jarige leeftijd, omringd door allen die hem lief waren, in huiselijke kring overleden.

  De op 1 februari 1935 geboren Utrechtenaar verhuisde met zijn gezin begin zeventiger jaren naar Zevenaar. Al gauw was voetbalvereniging DCS in beeld waar zijn twee zoons Ron en Robin lid van werden. Hoewel Jan al met voetballen gestopt was bij UVV, begon het voetbalhart in Zevenaar toch weer te kloppen en meldde hij zich op 1 augustus 1971 aan als DCS-lid. Uiteindelijk stopte Jan op zijn 50ste met voetballen.

  Jan was maar liefst 17 jaar elftalleider van het vlaggenschip van DCS. In deze bijzonder lange periode onder leiding van trainers Rini Kromdijk, Theo van Londen, John Beijer, Andries Ulderink en Eric Whittie zijn mooie herinneringen gemaakt.

  In de meer dan 50 jaar trouw DCS-lidmaatschap heeft Jan ook veel tijd en energie gestoken met het onderhoud en schoonmaak op de vereniging en is mede hiervoor geheel terecht op 12 november 2012 benoemd als Lid van Verdienste.

  Voor de coronapandemie was Jan altijd bij thuiswedstrijden van ons Eerste als supporter aanwezig en kreeg steevast voor aanvang van de wedstrijd “vers van de pers” de opstelling in de handen gedrukt. Na de coronaperiode was een bezoek aan DCS door de broze gezondheid niet meer mogelijk, maar liet hij zich wel op de hoogte houden over het wel en wee van zijn cluppie.

  We herinneren ons Jan als een sportieve en actieve man, een echte teamplayer, een persoonlijkheid met een eigen voetbalmening, soms een grote mond maar met een klein en lief hartje, iemand met Utrechtse humor zoals met zijn lijfliedje “De haan is dood, de haan is dood” en tot slot als een voorbeeldig DCS-lid.

  Onze oprechte deelneming gaat uit naar echtgenote Corry, de kinderen Ron, Sandra, Robin en de kleinkinderen Kai en Mirthe. Mogen jullie troost vinden in de warmte van de vriendschap, in de liefde van de familie en het medeleven van iedereen die aan jullie denkt.

  Rust in Vrede, Jan!