• Waarden en Normen - Gedragsregels DCS

  Waarden en normen?

  Net als veel andere voetbalclubs let DCS nauwgezet op waarden en normen.

  Je zou kunnen zeggen: "de gedragsregels van DCS, de wijze waarop we met elkaar (horen) om te gaan en de manier waarop we ons (behoren) te gedragen" . Dit geldt voor de spelers, bestuursleden, leiders, trainers, vrijwilligers, ouders, supporters en scheidsrechters. Waarden en normen hebben ook alles te maken met het nemen van verantwoordelijkheid. Voetbal is een teamsport die bij een vereniging wordt beoefend. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zowel naar het team als naar de vereniging.

  Respecteer de eigendommen van een ander en die van de vereniging en zorg goed voor materialen in bruikleen. Laat zowel uit als thuis kleedkamers netjes achter.

  Als we allemaal normaal blijven doen, is en blijft voetbal heel leuk. Sportiviteit is een belangrijke waarde. We voetballen vooral voor de lol en om lekker sportief in een team bezig te zijn.

  Toch maken we allemaal wel eens een overtreding, soms uit onkunde, soms per ongeluk, soms expres, soms licht, soms grof. Moedwillige, grove overtredingen passen niet bij DCS. Ga je eens iets te ver, dan is er nog niets aan de hand. Vaak kan een simpelweg excuus de zaak weer rechtzetten.

  Ga ervan uit dat iedereen zijn best doet. Iedereen heeft zijn beperkingen. Jij ook! Accepteer dat van elkaar. En accepteer als de scheidsrechter een keer niet fluit voor een overtreding. Hij of zij is ook maar een mens en kan onmogelijk alles zien. Zonder scheidsrechter zou het al gauw een rommeltje worden. Ook hier geldt dat een onbedoelde emotionele reactie met een excuus zo weer is vergeten ("Sorry scheids").

  Publiek is zeer belangrijk en een voorbeeld voor de spelers. Moedig dus je eigen team aan op een sportieve en opbouwende manier. Geef geen aanwijzingen aan de spelers en gedraag je sportief ten opzichte van de tegenstander. Respecteer vooral ook de beslissingen van de scheids? en grensrechter en heb respect voor de leiding van je team!

  Bij sv DCS staat Mascotte Appie symbool voor de gedragsregels, waarden en normen!