• G-team zoekt dringend vrijwilligers!

  G-team zoekt dringend vrijwilligers!

  Zoals u misschien wel weet heeft sv DCS al bijna 40 jaar een G-afdeling, waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, man en vrouw, jong en oud, samen voetballen. De groep, die momenteel uit +/- 20 personen bestaat, traint 1 keer per week op maandagavond, en speelt op zaterdagochtend competitie.

  Per direct, en liefst voor de langere termijn, zoeken wij een scheidsrechter die onze thuiswedstrijden (eens per 2 weken op zaterdag van 11.15 tot 12.30 uur) in goede banen kan leiden. Kost weinig tijd, brengt enorm veel plezier op!

  Tevens zoeken we met ingang van volgend seizoen (medio augustus 2023) een trainer voor de maandagavond van 19.15 tot 20.45 uur. Naast de nodige kennis van het spel is vooral affiniteit met de doelgroep van belang. Als je het leuk vindt om met deze bijzondere groep voetballers aan de slag te gaan, neem dan (’s avonds na 18.00 uur) contact op met coördinator Ronald den Heijer: gvoetbal@svdcs.nl

 • Afdeling G-voetbal

  Met G-voetbal sta je nooit buitenspel!

  G-voetbal
  Voetballiefhebbers (man, vrouw, jongen of meisje) met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn bij DCS van harte uitgenodigd om deel te nemen aan G-voetbal. Er zijn bij onze club speciale G-teams voor mensen die graag actief met voetbal bezig zijn, maar voor wie beweging en beleving soms volgens iets andere lijnen verlopen. De KNVB organiseert zelfs een G-competitie, waarbij het uitgangspunt is om zoveel mogelijk de spelregels van het ´reguliere´ voetbal te hanteren.

  Hoe wordt G-voetbal gespeeld?
  G-voetbal wordt gespeeld met zeven veldspelers en één keeper op een half veld met twee doelen van twee bij vijf meter. De wedstrijden duren twee keer dertig minuten met tussendoor vijftien minuten rust.

  De belangrijkste aanpassingen op de bestaande regels zijn:
  - Buitenspel bestaat niet;
  - Zowel ingooien als inrollen is toegestaan;
  - Er kan onbeperkt gewisseld worden, waarbij het spel tijdens het wisselen gewoon doorgaat;
  - Gele en rode kaarten bestaan niet.

  G-voetballers en DCS Zevenaar
  Gelukkig is de gehandicaptensport tegenwoordig algemeen geaccepteerd binnen een modern functionerende vereniging. Dit is helaas niet altijd zo geweest. DCS is trots dat zij als één van de eerste verenigingen in Nederland gehandicaptenvoetbal heeft omarmd. De vereniging zag dat mensen met een beperking het liefst sporten binnen een ´normale´ club en besloot daarom een G-afdeling op te richten en deze volledig op te nemen in de vereniging. Vandaag de dag zijn de G-teams niet meer weg te denken binnen onze club.

  Voetballen bij de G-teams van DCS
  Bij DCS kunnen mensen met zowel een verstandelijke als lichamelijke beperking samen voetballen. Iedereen die tot deze groep behoort, kan dus actief meedoen. Een enthousiast en deskundig kader zorgt dat er aan de KNVB-competitie wordt deelgenomen. Jaarlijks nemen we deel aan diverse toernooien en om de twee jaar aan de Special Olympics.

  De G-teams trainen elke week op maandagavond. Tijdens de trainingen staat plezier en persoonlijke ontwikkeling voorop. Aspirant leden zijn welkom om vrijblijvend een paar keer mee te trainen, zodat ze kunnen ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een G-team. Op de club worden tevens diverse nevenactiviteiten georganiseerd voor junioren en senioren, zoals een darttoernooi en de snertloop. Voor deze activiteiten zijn ook G-spelers van harte uitgenodigd. De winteractiviteit van de G-teams is bovendien uitgegroeid tot een evenement dat je niet mag missen!

  Sportvereniging DCS Zevenaar
  DCS is één van de grondleggers van het G-voetbal, dat al sinds 1984 bestaat. Met de G-teams spelen we competitiewedstrijden in verschillende klassen, zodat iedereen op eigen niveau kan voetballen. Voor DCS zijn normen en waarden heel belangrijk. Hierdoor ontstaat er een goede sfeer en voelt onze club voor veel leden als een tweede thuis. Dat blijkt ook uit het feit dat enkele spelers van het eerste uur nog steeds actief zijn binnen onze G-teams en dat nieuwe leden enthousiast worden ontvangen. Dat is één van de redenen dat wij met een gerust hart durven zeggen: “met G-voetbal sta je nooit buitenspel!”.

  Kom gerust eens langs om je eigen mening te vormen!

  Interesse? Neem dan contact op met Ronald den Heijer mail gvoetbal@svdcs.nl).

   G-voetbal: ook dat is DCS!

 • Succes G-team svDCS

  Hoewel het G-team van svDCS afgelopen woensdagavond niet in de prijzen viel tijdens de uitreiking van de Liemerse Sportprijs, zijn de dames en heren er wel in geslaagd om een andere hoofdprijs binnen te slepen.

  Door zaterdag 10 december in de vrieskou met 0-5 te winnen bij sc Westervoort werd het kampioenschap behaald in de najaarscompetitie van de KNVB.

  Dit is een vrij unieke prestatie, aangezien de laatste titel al weer een jaar of 8 geleden is.

  Dus kom je een van de speelsters/spelers tegen, feliciteer ze dan van harte!