• Elf geslaagde KNVB-cursisten voor OBW en DCS

    OBW Zevenaar heeft voor de tweede maal op rij, in samenwerking met DCS en de KNVB, de cursus Voetbalcoach 1 Junioren georganiseerd. Deze korte opleiding bracht acht trainers van OBW en drie trainers van DCS bij elkaar. Onder leiding van KNVB-docent Bert Spekking kwamen de leergierige trainers zes keer samen en vonden daarnaast nog vele collegiale ontmoetingen plaats waarin men elkaars trainingen en wedstrijden van feedback voorzag.

    De bijeenkomsten kenden een prettige en fijne sfeer, waarbij er voldoende ruimte was om elkaar beter te leren kennen. De cursisten leerden snel hoe ze de basisprincipes van het trainersvak kunnen toepassen in hun trainingen en coaching. Daarnaast bleek de onderlinge samenwerking van feedback geven erg waardevol om elkaar verder te helpen.

    Kortom: het is voor alle jeugdtrainers aan te bevelen om de cursus te volgen, want je leert daarmee de individuele spelers en het team meer spelplezier en ontwikkeling te bezorgen in trainingen en wedstrijden. En uiteindelijk ontwikkel je jezelf natuurlijk ook direct als trainer/coach!