• DCS wint 'vechtwedstrijd' van VVO

    DCS wint 'vechtwedstrijd' bij VVO

    DCS is na een wisselvallige winter voorbereiding het jaar goed gestart. Wat heet, er werd vandaag gewonnen van het lastige VVO. Het werd een harde wedstrijd met weinig goed voetbal, maar wel met veel strijdlust aan de kant van DCS. Dit laatste is mooi om te zien en heeft uiteindelijk de drie punten binnen gebracht. Ook is het heerlijk dat MASV punten verspeelde tegen VIOD. Het gat is twee punten op de koploper.

    DCS begint weer met Raoul in het doel, terug van een schorsing. De lijst afwezigen is groot, maar in de basis is er verder niet veel veranderd. Grote afwezige is misschien wel Mo AL-Jaboury. Mo heeft in goed overleg afscheid genomen van DCS. Zonde, want hij heeft met zijn doelpunten en assists een behoorlijk aandeel gehad in de eerste seizoenshelft. Lichtpuntje is wel dat Levi zijn eerste minuten heeft mogen maken na bijna een halfjaar blessureleed.

    Vandaag was VVO de tegenstander. Een tegenstander dat de nodige kwaliteit voorin heeft. Het was dus oppassen geblazen. Deze waarschuwing was niet voor niets. In de eerste minuten een fel aanvallend VVO. Echter weet VVO weinig kansrijke posities te creëren. Ook voor DCS weinig kansen. Het voetbal is slecht en te veel spelers zaten totaal niet in de wedstrijd. Dan is het heerlijk om te zien dat deze jongens zich in de tweede helft volledig herpakken. Jeff Lammers die in de eerste helft geen bal goed heeft geraakt, maakt dit in de tweede helft meer dan goed met zijn verdedigende ingrepen. Ook Jan van Zimmeren zat er in de eerste helft niet goed in, maar had samen met Jan Simon de tweede helft het middenveld in handen. Onder leiding van Mark Berendsen stond de verdediging als een huis. Met name Noud speelde een fantastische pot. Hij maakte de normaal gesproken gevaarlijke linksbuiten onschadelijk. Berat speelde solide. Er werd uit een standaardsituatie één kans weggegeven. De kleinste man van het veld kopte gelukkig vrijstaand voorlangs. De beste kans was wel voor Kelvin. Op aangeven van Jasper komt hij oog in oog met de doelman. Zijn lob gaat voorlangs. Diezelfde Kelvin stond aan de basis van het enige doelpunt. Na goed doorzetten omspeelt hij de doelman en weet hij de bal voor het doel te krijgen. Onur, die een onzichtbare pot speelde, werkt de bal achter het standbeen langes binnen. Na dit doelpunt komt DCS onder druk te staan, maar er wordt niks weggegeven. Een groot compliment voor de verdediging. Volgende week gaat de jacht op de koppositie verder, thuis tegen Trias!