• DCS wint met minimale inspanning van hekkensluiter Trias

    DCS wint met weinig inspanning van hekkensluiter TRIAS

    Vandaag heeft DCS met weinig sprankelend voetbal gewonnen van de hekkensluiter Trias. Het eerste kwartier was goed en overtuigend maar na de 1-0 van Sven bleef een uitbreiding van deze voorsprong uit. Het wordt uiteindelijk 2-0 en DCS staat nog steeds twee punten achter op de koploper MASV, dat met ruime cijfers won van VVO.

    Trias staat met vijf punten hopeloos laatste en miste de nodige mensen. Al is het geen verkeerde ploeg en is het eigenlijk vreemd dat zij nog maar vijf punten hebben. Een paar extra punten verdienden ze alleen al door het vleugje humor bij aankomst op sportpark Hengelder. Via een draadloze verbinding wist een speler van Trias zich te verbinden met de muziekbox van DCS. Wat resulteerde in K3-achtige nummers in onze kleedkamer op maximale volume. De box mochten ze meteen ook weer mee terug nemen naar Winterswijk, want wat zij niet wisten is dat DCS per ongeluk de identieke box van de Winterswijkers mee naar Zevenaar nam na de eerste competitiewedstrijd.

    Er werd ook gevoetbald, en dat met name in het eerste kwartier. Drie opgelegde kansen werden niet benut. Sven Willems had de grootse. Uit een corner mist de kleine buitenspeler van dichtbij met zijn hoofd. Maar ach, je kan het hem niet kwalijk nemen. Hij scoort nooit met het hoofd. Toch bewijst hij het tegendeel. Uit wederom een corner is het Noud die voor zet. Sven verlengt met het hoofd en ziet zijn bal in de verre hoek eindigen, 1-0. DCS geeft niks weg in de eerste helft, maar ziet de goede start ook weg ebben. Het wordt niet het mooiste potje voetbal.

    Ook in het tweede bedrijf was het niet sprankelend. Wat resulteerde in wat ongeduld bij enkele toeschouwers. Maar dat is normaal als je wedstrijden met grote cijfers wint en nu tegen de nummer laatst moet spelen. Dan schep je bepaalde verwachtingen. Trias wilde niet drukzetten (tot ergernis van trainer Mulderij) en DCS hoefde niet. Dan is het niet nodig om onnodig gehaast te voetballen. Juist uit twee momenten van geduld krijgt DCS de mogelijkheid om 2-0 te maken. Na een overtreding op Sven, mag Onur vanaf elf meter aanleggen. Zijn strafschop gaat naast. Kort erna, wel gehaast voetbal van Mark (die weer beresterk speelde) wat een grote kans op 1-1 opleverde. Het is Onur die op aangeven van uitblinkende Kelvin toch nog zijn 17e van het seizoen binnen schiet, 2-0. Mede dankzij weer een uitstekende Noud en Berat achterin, houdt DCS weer de nul.