• DCS lid Tonny Meijer overleden

  In Memoriam Tonny Meijer

  Ons bereikte het droevige bericht dat op 27 oktober 2023 op 76-jarige leeftijd ons trouw DCS lid Tonny Meijer is overleden.

  Tonny was DCS lid sinds 1 februari 1957 en ondanks zijn verhuizing naar Twello is hij DCS altijd trouw gebleven. De familie Meijer woonde in Zevenaar in de Grietsestraat en vader Meijer was smid in de ijzersmederij op de hoek van de Stadsgracht/Grietsestraat. Tonny begon als jochie van 10 jaar met voetballen bij DCS. Ze speelden toen nog op de velden aan de Buitenmolen. Later nog even bij boer Hagen tegenover Sportpark Hengelder. Hij heeft in alle jeugdelftallen gespeeld en ging al op jeugdige leeftijd bij de senioren spelen, omdat voetballen alleen op zondag kon ivm zijn werk op de zaterdag. Tonny was een talentvolle speler en speelde enkele jaren in het eerste elftal olv trainer Henny Holthuizen. Daarna speelde hij nog enige jaren in het tweede elftal met oa Nol Hazeman, van Wely, Kuppens en Bennie Buiting.

  Na zijn militaire dienstplicht is Tonny gaan spelen bij de “veteranen” met als leider Ab Veldhuis. In dat elftal van 1976 speelde hij samen met Jan Kelderman, Gerrit Habraken, Eef Koenders, Wim Huis in’t Veld, Henk Elshof, Jan Nas, Eddie Damen en Bart Vink. Het kampioenschap van DCS in het seizoen 1964/1965 met promotie naar de derde klas was een mooie prestatie en fijne herinnering. Naast het voetbal heeft Tonny als kaderlid verschillende functies binnen DCS uitgevoerd en voetbalde nog vele jaren op recreatief niveau bij DCS totdat hij verhuisde naar Twello.

  In 1985 verhuisde Tonny vanwege zijn werk naar Twello en woonde daar met veel tevredenheid met zijn vrouw José. Hij werd daar lid van plaatselijke voetbalvereniging Voorwaarts Twello en heeft daar toen de goede ervaringen van DCS geïntroduceerd. Hij was daarmee onbewust een voortreffelijke ambassadeur voor DCS. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie in januari 2018 werd Tonny gehuldigd voor zijn 60-jarig trouw lidmaatschap bij DCS. Het weerzien van oude bekenden en de aandacht van DCS voor zijn jubileum vond hij toen geweldig.

  We herinneren ons Tonny als een sportieve voetballer, goudeerlijke en oprechte man, uiterst initiatiefrijk, een bestuurlijk orakel en maatschappelijk een zeer betrokken persoon.

  Onze oprechte deelneming gaat uit naar echtgenote José, de kinderen en kleinkinderen en andere familieleden. Mogen jullie troost vinden in de warmte van de vriendschap, in de liefde van de familie en het medeleven van iedereen die aan jullie denkt.

  Rust Zacht Tonny!

  Namens het DCS-bestuur,
  Voorzitter René van Leeuwen