• Bekerwedstrijd verslag OBW 13-1 - svDCS 13-2 14 september

  Na de klinkende 7-2 overwinning op Groessen 13-1 in de beker, nu de beladen derby bij Obw 13-1.
  svDCS moet winnen om door te bekeren. Het sterke Obw heeft genoeg aan een gelijkspel.
  De volgende 11 spelers startte in de basisopstelling: 4-4-2 

  Doel: Diego

  Van rechts naar links: Kian-Seth-Koen-Joa

  Middenveld: van rechts naar links: Jamie-Tijn-Jayden-Dominique

  Spitsen: Rens-Hassan

  Wissels: Daan-Sepp-Jayden 

  De eerste helft was duidelijk dat Obw een sterk team heeft met een uitblinkende nummer 10(aanvoerder) met een verleden bij de jeugd van de Graafschap, waar ons team de handen vol aan had.

  Er waren nog een aantal goede spelers aan de zijde van de thuisploeg maar de gasten knokten als team voor elke bal en als er een kans ontstond was keeper Diego van svDCS een sta in de weg met een aantal belangrijke reddingen.

  Ook svDCS was een aantal keren dicht bij de 0-1 maar een kopbal van Hassan uit een goed genomen hoekschop van Kian werd overgekopt en had zomaar de voorsprong kunnen betekenen. Ook een schot van invaller Daan was niet hoog genoeg om de keeper te verassen. In de slotfase van de eerste helft bleef Dcs knokken en haalde de rust zonder tegendoelpunt: Ruststand 0-0.

  De tweede helft was duidelijk dat svDCS al veel energie had verspeeld in de 1ste helft en stond het na 10 minuten 2-0 voor Obw.

  Mede daardoor werd in plaats van terug in de wedstrijd te knokken soms verwijtend naar medespelers gewezen en dat werkte Obw in de kaart. Uit het niets scoorde spits en uitblinker Hassan bij svDCS na een goede solo met als slot het omspelen van de Obw keeper en rustig afronden de aansluitingstreffer:2-1. 

  Als je net denkt dat de wedstrijd weer open is wordt het enige foutje d.m.v. loslaten van een schot op doel van de svDCS goalie afgestraft en staat het binnen 2 minuten 3-1 voor Obw. De laatste 10 minuten loopt Obw nog uit ,mede omdat svDCS erdoor heen zit naar een beetje geflatteerde eindstand van 5-1.

  Gezien de wedstrijd wel een verdiende beker overwinning voor de buren.

   

  Conclusie = Zeer goede 1ste helft waarin je zomaar op voorsprong had kunnen staan in de rust, mede door de juiste vechtlust en zowel achterin als ook de middenvelders en spitsen zeer goed gespeeld in helft 1.
  Na de rust zijn er sommige spelers teveel bezig met de scheidsrechter en met medespelers discussieren, waardoor je als team een mooier resultaat laat schieten.
  Ook al is de scheidsrechter niet in ons voordeel dan nog haal je je zelf uit de wedstrijd door telkens reageren.
  Obw wint de poule en gaat door naar de 2de bekerronde.
  Gefeliciteerd Obw.
  Volgende week de 1ste competitie uit tegen Concordia Wehl 13-1 om 10:45 in Wehl, en hoop dan ook dat het goede gevoel van de 1ste helft tegen Obw en de wedstrijd tegen Groessen de week ervoor weer terug is.

  Dan kunnen er nog mooie wedstrijden volgen.
  Tot een volgend verslag. 
  Michel