• Activiteiten op Paaszaterdag jeugdafdeling DCS!

  Het is 3 april 2021 en het belooft een mooie Paaszaterdag te worden. In alle vroegte opent Raimond om 0800 uur de toegangspoort van DCS op sportpark Hengelder. Dadelijk komt De Recreatiebaron uit Kilder met verschillende spelattracties. Er zijn vandaag sport- en spelactiviteiten voor de jeugdafdeling Ukken tm JO13 georganiseerd hetgeen een leuke afwisseling is voor de ruim 200 jeugdleden. Dat geldt ook voor de hulptroepen, liefst 18 leiders/trainers, zij komen 1 na 1 op het veld voor het opbouwen van de attracties. Raimond en Fred delen de “lakens” uit aan de leiders/trainers, zodat ze weten wat / waar komt te staan. Binnen afzienbare tijd wordt een survivalbaan, levend tafelvoetbalspel, pannaboardingspel, puntenschietenspel en bubblebalspel op het hoofdveld opgebouwd.

  Om 0900 uur beginnen ruim 90 jeugdleden van de JO08 tm JO10. De kids zijn zichtbaar blij als ze aankomen en de spelattracties op het veld zien staan. De vele glimlachen en vreugde kreten van de kinderen zegt genoeg en hebben er allemaal zin in. Op het veld worden ze  in mixteams ingedeeld en in een roulatieschema wordt er een kleine competitie met de spelattracties tegen elkaar gespeeld.

  De allerjongsten van DCS, Ukken en JO07, beginnen om 1000 uur met paaseitjes zoeken. De Paashaas heeft voor hun honderden paaseitjes verstopt in het struikgewas rondom het veld. Daarna spelen ze nog een partijtje voetballen en uiteraard wordt de mooie en grote survivalbaan met veel plezier uitgeprobeerd. Na al dat spelplezier is het om 1200 uur tijd om iets lekkers te eten en te drinken.

  Inmiddels schijnt het zonnetje en wordt er op het terras genoten van een heerlijk frietje met snack en drinken dat prima is geregeld door onze clubhuismedewerkers Martha, Yvonne, Bianca en Rob.

  Het middagprogramma is voor de oudere jeugdleden van JO11 tm JO13 (bijna 80 jeugdleden). Ze beginnen om 1300 uur met hun sport- en spelactiviteiten en worden door Marcel ingedeeld in mixteams. Naast de spelattracties op het hoofdveld wordt er ook  nog een mixvoetbaltoernooi op veld 2 gespeeld. Duidelijk zichtbaar is het plezier en enthousiasme van de kinderen.

  Om 1600 uur is het sportfeest voorbij en worden ook zij getrakteerd op friet/snack/drinken en genieten ze daarvan op een zonovergoten terras. Een zeer geslaagde dag met veel blije gezichten van jeugdleden, ouders en tevredenheid bij de leiders/trainers. Zonder iemand te kort te willen doen, worden Fred, Raimond en Marcel van harte bedankt voor hun inzet en tijd. Zij hebben deze mooie dag met sport- en spelactiviteiten georganiseerd en met steun van de jeugdleiders/trainers en menig ander is het een perfecte dag geworden.


  Kortom, weer een mooi moment voor onze vereniging……..……..Door Combinatie Sterk!


  Nb; op de Link DCS-YouTubekanaal staat een compilatie met foto’s van de dag gemaakt door Brittany van Beek.