• Wedstrijdverslag 2de bekerwedstrijd thuis DCS JO13-1 tegen Groessen JO13-1G

  DCS JO13 - 6 september 2019 - Bekerwedstrijd

  Op 6 september 2019 om11:00 uur stond de 2de bekerwedstrijd thuis tegen Groessen 13-1 G op het programma.
  Na het beetje ongelukkige gelijkspel vorige week tegen RKPSC JO13-1 uit nu tegen Groessen dat de eerste bekerwedstrijd ruim had verloren van OBW JO13-1 (uitslag:13-5). We begonnen met ijna dezelfde opstelling als vorige week;
  Doel:Diego
  Verdedigers:Van rechts naar links :Kian-Seth-Koen-Joa
  Middenvelders:Jamie-Tijn-Jayden-Dominique
  Aanvallers:Rens-Sepp
  Wissels:Cas(gastspeler)-Daan-Hassan

  De start van de thuisploeg was veelbelovend, mede door slordige fouten bij de verdediging van Groessen waren er vanaf het begin grote kansen voor aanvallers Sepp en Rens maar het vizier stond niet scherp als de aanvallers op de keeper van Groessen af konden gaan. Moet er wel bijgezegd worden dat er wel goed druk werd gezet door Dcs waardoor er in het begin veel kansen waren.
  Maar als je het niet afstraft valt vaak de bal wel een keer goed bij een tegenaanval. Een diepe bal werd dan ook goed op waarde geschat door de sterkspelende nummer 9 van Groessen die beheerst afwerkte waar onze keeper Diego niets aan kon doen.
  Deze meid (nummer 9) had zoals ze noemen een neusje voor de goal.

  Na de 0-1 werd de thuisploeg weer wakker en kansen bleven er voor DCS, en na een afvallende bal uit de 16 meter van Groessen was het middenvelder Jayden die de bal bekeken van 20 meter over de keeper schoot van Groessen 1-1.
  De thuisspelende ploeg bleef gevaarlijker en na de wissels Hassan-Cas-Daan werd de druk weer opgevoerd al was de nummer 9 van Groessen bij een diepe pass weer als eerste bij ons doel om koeltjes af te werken.

  1-2 ruststand.
  In de tweede helft was duidelijk dat Dcs een stuk doortastender te werk ging en het duurde dan ook niet lang of Hassan schoot van afstand knap raak:2-2 en nog net bekomen van de blijdschap was het na een actie van Hassan die de bal kon terug leggen ,maar toch besloot zelf te schieten, en de bal precies goed raakte en via de paal binnen vloog:3-2 en dat was gezien het spelbeeld meer dan verdiend. Vanaf de 15de minuut was het dan ook DCS die het vermoeid ogende Groessen aardig wegspeelde.

  De 4-2 werd bij een hoekschop binnengewerkt door rechtsback Kian.
  De 5-2 van Tijn uit de rebound was de beslissing.
  Na een overtreding op spits Rens in de 16 meter schoot gastspeler Cas de pingel strak in de linkerhoek.6-2.

  Vlak voor tijd werd op rechts Jamie diep gestuurd en ook Jamie schoot de bal met precisie over de keeper. Eindstand:7-2 en zeker de 2de helft was te zien dat het team voor elkaar vocht in de duels en dat er veel goede momenten waren als DCS aan de bal was.

  Enige kritieke puntje is dat het geen dubbele cijfers zijn geworden gezien de vele gemiste kansen in de eerste en de tweede helft.
  Achterin is gezien de weinige kansen die werden weggegeven in de tweede helft de communicatie al beter dan in de vorige wedstrijd.
  Iets meer rust aan de bal in elke linie en het wordt alleen maar beter.

  Als laatste een compliment voor het team, die hebben laten zien dat de 1-2 ruststand nog niets zegt over de gehele wedstrijd.

  Conclusie: 4 punten na 2 wedstrijden is prima en volgende week tegen de koploper in de bekerpoule OBW en gezien de 13-5 uitslag tegen Groessen en 10-0 tegen RKPSC zal OBW JO13-1 een zware kluif worden maar met de juiste instelling kun je ook daar weer van leren.

  Gastspeler Cas, bedankt voor het meedoen en grensrechter Marco, dank voor het vlaggen.

  Verslaggever Michel

  Tot de volgende wedstrijd op 14 september tegen en bij OBW om 10:45 uur.