• 29 sept 2019 Varsseveld – svDCS

  De berichten waren niet gunstig wat betreft het weer. Regen en wetende dat het veld in Varsseveld zwaar is, maakt het op voorhand al een lastige wedstrijd. Daarbij de wetenschap van de nederlaag van de thuisclub vorige week in Wageningen zou er voor zorgen dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.
  Zonder Jelle Smalbraak in de punt van de aanval, maar met nieuweling Joost stond svDCS aan de aftrap.

  Vanaf de aftrap was zichtbaar dat Varsselveld het op vechtvoetbal zou laten aankomen. Toch was svDCS het team dat met verzorgd voetbal probeerde om de moeilijke omstandigheden te overwinnen. Enkele kleine mogelijkheden voor svDCS deed denken dat de 3 punten meegenomen konden worden, maar het was de aanvoerder van Varsseveld die met een bekeken schuiver rechts onder in de hoek halverwege de eerste helft het scorebord liet veranderen.
  1-0 voor Varsseveld.
  In tegenstelling tot de bekerwedstrijden, bleef svDCS nu wel voetballen en de verdiende gelijkmaker kwam na een goed aanval met een scherpe voorzet van de voet van Joost die de bal net het juiste tikje meegaf. 1-1.

  Ook daarna bleef svDCS voetballend de betere ploeg maar kwam de thuisclub er regelmatig gevaarlijk uit. Een goede actie net voor rust van Jan, die zich ontdeed van enkele Varsseveld spelers en zijn solo besloot met een schot op goal. Maar in plaats van de gehoopte 1-2 nam Varsseveld de bal over, en een snelle counter leverde een voorsprong voor de thuisclub op 2-1. Het was he gevolg van de ruimte welke Jan achterliet.

  Maar niets verloren er is nog 45 minuten in de tweede helft.

  Over de tweede helft kunnen we kort zijn. svDCS bleef proberen om een gaatje te vinden in de hechte zwart/witte defensie, maar niks lukte. Kwam er toch een voorzet in het strafschopgebied, was het de keeper van Varsselveld die de bal tegenhield of kon vangen, al was het soms met kunst- en vliegwerk. Zelfs het inbrengen vin Alex en Mark als breekijzer bracht geen gelijkmaker op het scorebord. Toen na 95 minuten de scheidsrechter het eindsignaal liet klinken stond er een 2-1 stand op het scorebord.

  Geen verdiend punt of zelfs overwinning voor de geel/zwarte troepen van Kevin en Frank. Maar wel de wetenschap dat er een bij vlagen goed spelend svDCS te zien was geweest.

  Volgende week een uitwedstrijd in Ulft tegen SDOUC.
  Een nieuwe kans voor DCS.

  Martin