• 1ste echte test bij de competitiestart DCS JO13-2 tegen Concordia Wehl JO13-1

   

  Op een zonovergoten sportpark in Wehl 21.09.2019 de 1ste echte test bij de competiestart van DCS JO13-2 tegen Concordia Wehl JO13-1.

  Na een redelijk goed verlopen voorbereiding werd gestart in de volgende opstelling:

  Doel: Diego
  Verdediging van rechts naar links:
  Kian-Seth-Koen-Joa
  Middenveld van rechts naar links:
  Daan-Jayden-Tijn-Dominique
  Aanval:Hassan-Jamie.

  De tactiek was 4-3-3 in bal bezit en 4-4-2 bij balverlies met Jamie achter de spits Hassan.
  De eerste helft ging gelijk op met wat slordig spel van beide kanten met veel lange ballen die vaak goed werden verdedigd door de laatste linie. Kleine kansen waren er voor Hassan en ook Concordia had een paar kleine mogelijkheden waar de keepers goed op reageerden.

  Net voor rust werd een hoekschop niet goed gecommuniceerd en op het moment dat Tijn(aanvoerder) de bal bij de doellijn wil wegschieten en keeper Diego de bal wil pakken, verdwijnt de bal tergend langzaam via de klust over de doellijn.
  Een zeer ongelukkig moment en daardoor de 1-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

  Na een beter begin in de tweede helft werden ook de middenvelders meer in het spel betrokken en werd er beter druk gezet door de gasten en was elke 2de bal voor DCS. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker en die kwam er na 10 minuten door een verrassend schot van spits Hassan die via de korte hoek en de binnenkant van de paal binnen gaat. De verdiende 1-1 was een feit en DCS voelde dat er meer te halen viel.

  Een schot vanuit een corner door Sepp ging recht in de handen van de keeper en een steekbal op Daan werd afgevlagd voor buitenspel. Ook een doelpunt van Sepp van dichtbij in 2 instanties werd afgekeurd omdat er een speler van de thuisploeg geblesseerd op het veld lag. Helaas. De thuisploeg was dan ook de meest tevreden ploeg toen het eindsignaal klonk.

  Een zeer goede wedstrijd van onze jongens met op het einde toch een gevoel dat 3 punten verdiend waren geweest gezien het overwicht in de 2de helft. Positieve punten waren de vechtlust die getoond werd na een ongelukkige achterstand.

  De sportieve instelling van beide teams en geen commentaar op scheidsrechterlijke beslissingen die soms niet in ons voordeel waren.

  Eerste punt is in ieder geval binnen. Top gedaan boys👍

  Op naar de volgende wedstrijd, thuis op 28 september tegen SJO ZZC JO13-1 om 11:00 uur.

  Marco-Dank voor het vlaggen.

  Mvg Michel